Hvorfor interoperabilitet er nøkkelen til fremtidig innovasjon og adopsjon

Blockchain interoperabilitet har et stort mål: å gi utviklere mulighet til å velge hva som er riktig for applikasjonen deres, ikke hva som er riktig for plattformen de er innelåst i.

I årevis har tribalisme plaget blockchain-industrien. Utviklere tilpasser seg spesifikke konsensusprotokoller og forsvarer teknologier som bruker dem, uavhengig av begrensninger. Disse dypt forankrede divisjonene bremser innovasjonen som trengs for å skalere blockchain for fremtidig adopsjon.

Bedriftsmarkedet begynner først å forstå løftet om blockchain, og det løftet vil være vanskelig å oppnå før blockchains kan kommunisere og samarbeide med hverandre. For å oppnå dette, må både utviklere, selskaper og hobbysportører kunne utnytte alle plattformer uten å være låst i en bare fordi plattformutviklerne ikke jobber sammen.

Bitcoin Profit kan bringe åpenhet, sikkerhet, nye insentivmodeller og eierskap til data til verden i en tid der disse trekkene er sårt behov. Den COVID-19 pandemi har eksponert hvor fragmentert forsyningskjeder er og hvor vanskelig det kan være å justere insentiver til en bransje slik at det kan handle raskt i en krise.

Som World Economic Forum uttaler :

„Denne spesifikke utfordringen er ikke bare et teknologiproblem, men også et problem i styring, eierskap av data og kommersielle forretningsmodeller når det gjelder hvordan de stimulerer økosysteminteressenter til å samarbeide med hverandre.“

Denne utfordringen er blockchain som kan bidra til å løse. Når vi trenger en enighet om styring og teknologi som er både gjennomsiktig og revisibel, trenger vi blockchain.

Det har gått 11 år siden publiseringen av hvitboken om Bitcoin, og likevel var blockchain-industrien ikke klar da verden sårt trengte oss. Hvorfor? Kunstige barrierer som innlåsning av plattformer og tribalisme skapte unødvendig friksjon, kvalt kjernen i denne bevegelsen og forlot oss flatfot da blockchain-løsninger ble påkalt.

En av de største leksjonene fra 2020 er at verden trenger oss til å samarbeide – for å møte bak å løse et problem som er større enn siloene våre. Selv om det har dukket opp noen blockchain-baserte løsninger for å løse pandemikrisen, har det ikke vært noen kollektiv respons. Ikke ennå, uansett.

Pandemien er ikke over, og det vil være hendelser i fremtiden som viser oss andre kritiske mangler i systemene verden er avhengig av. Spørsmålet er, vil de forskjellige stammene være forberedt på å løse de store og viktige utfordringene, eller vil vi være i nisjene våre, innhold for å diskutere filosofiske detaljer? Hvis vi ønsker å realisere blockchain som den store og viktige transformative teknologien det kan være, må vi snakke alvorlig om interoperabilitet .

Det første skrittet fremover
I

nteroperabilitet er muligheten for flere blockchains – med deres ulike meninger om konsensusmodeller og ressursstyring – til å kommunisere med hverandre. Dette betyr at en utvikler kan legge inn data på en kjede og skape en viss effekt på en annen.

Når det gjelder smarte kontraktsblokkeringer, som er nødvendige for å løse store komplekse problemer, har utviklere mange valg: delegert proof-of-stake eller proof-of-work , offentlig eller privat, tillatt eller tillatelsesløs, C ++ eller Solidity, osv. Alternativer er generelt en god ting, med mindre det er vanskelig å forstå hvordan man tar et godt valg, eller hvis et dårlig valg kan føre til et veldig dyrt feilgrep. Mange av disse alternativene er kunstig sammenslåtte og ender opp med å skape lock-in i plattformen som er vanskelig å bryte.

Det trenger ikke være slik. Kode skal være kode. Hvorvidt den er distribuerbar på en plattform er en forhandling mellom plattformen og utvikleren. I utgangspunktet, hvis du er kjent eller komfortabel med koding i soliditet eller med nyansene fra Ethereum smarte kontrakter, bør du ikke være nødt til å ofre dine spesifikke preferanser for å være en del av et annet blockchains fellesskap. Å omfavne interoperabilitet betyr å styrke utviklerne som ikke tok i bruk din foretrukne plattform, og Block.one søker å stimulere samfunnet vårt til å gjøre nettopp det.

Vi utfordret samfunnet vårt, utviklerne våre, og vårt beste og lyseste til å styrke en annen plattforms utviklere. Vi incentiverte utviklerne våre til å lære den virtuelle Ethereum-maskinen inne og ute. Som et resultat begynner offentlige blockchains som Telos å tilby drop-in-støtte for Ethereum-applikasjoner.

Dette er et nødvendig, viktig første skritt. Ethereum-utviklere kan bruke verktøyene og språkene de er kjent med: De kan bygge den samme EVM-bytekoden de ville distribuere til en Ethereum-drevet blockchain og slippe den inn i en EOSIO blockchain sømløst. Kundene deres, som bruker Web 3.0, kan ganske enkelt skifte til et annet sett med API-leverandører som om det var en annen Ethereum-basert blockchain. For å være tydelig er muligheten for Ethereum-utviklere å utnytte fordelene ved EOSIO bare et enkelt eksempel.