Alle blokkadertermen die u moet kennen

Grijpen met blockchain basics? Worstelt u met het sorteren van uw digitale activa uit uw gedistribueerde grootboeken? We hebben je gedekt, met deze Blockchain 101.

De wereld van digitale valuta en blokketentechnologie kan op het eerste gezicht een verwarrende plek lijken, met name voor degenen die vanuit een commercieel in plaats van een technisch perspectief benaderen. Met de juiste terminologie tot uw beschikking wordt het een stuk eenvoudiger om te begrijpen hoe deze revolutionaire technologie werkt en hoe u deze in uw voordeel kunt gebruiken.

Wat is blokketen?

Blockchain is de kerntechnologie die aan de basis ligt van cryptokringen zoals Bitcoin. Maar laat u niet misleiden – het is veel krachtiger dan het simpelweg herzien van betalingen en transacties. In essentie is blockchain een gedistribueerd grootboek van transactiegegevensblokken, die elk op volgorde aan elkaar zijn gekoppeld. Elk van deze transactiegegevensblokken wordt geregistreerd op een netwerk van individuele servers, of knooppunten, die zich over de hele wereld bevinden, zonder dat er één centrale server is – het is deze functie die de technologie zo krachtig maakt.

In tegenstelling tot een centrale database, die kan worden vervormd, gewijzigd of op een andere manier centraal kan worden aangepast, betekent het gedistribueerde netwerk van knooppunten die de blokketen ondersteunen dat er geen ruimte is voor interferentie. De gegevens die naar de blokketen worden geschreven, worden permanent geregistreerd en opgeslagen in dit gedistribueerde netwerk, waardoor er één enkele bron van waarheid is. Dit heeft een groot aantal echte toepassingen als technologie en is voor een groot deel verantwoordelijk voor het wereldwijde potentieel van de blokketen.

Bitcoin is geboren

Het Bitcoin-witepaper werd in 2008 gepubliceerd – een document dat uiteindelijk aanleiding gaf tot Bitcoin als digitale valuta, en als een protocol voor het ontwikkelen van een nieuwe generatie slimme apps. Satoshi Nakamoto zette het raamwerk neer van waaruit de sector zoals we die nu kennen is gegroeid en tot bloei is gekomen.

Het is opgericht als een peer-to-peer cashless betalingssysteem en Bitcoin heeft de wereld al stormenderhand veroverd. Aan het begin van het volgende decennium wordt Bitcoin – nu nog herboren als Bitcoin SV (BSV) – wereldwijd nog meer gebruikt voor betalingen.

Maar het is waarschijnlijk de technologie achter Bitcoin en de mogelijkheden die het biedt die het meest opwindend zijn.

Hoe de Blockchain werkt

Blockchain gebruikers zenden transacties uit, die naar de blockchain worden geschreven en gestempeld met Crypto Trader sleutels. Dit creëert het onveranderlijke record waaruit een wereld van apps de gegevens kan afleiden die ze nodig hebben om specifieke functies uit te voeren, vaak automatisch. De gegevens die naar de blockchain worden geschreven, worden beveiligd door mijnwerkers die nodes draaien, wat ze doen in ruil voor mijnbouwbeloningen. Dit staat bekend als proof-of-work, waarbij mijnwerkers worden beloond voor het ondersteunen van het gedistribueerde grootboeksysteem.

Praktische use cases

Omdat er geen centrale autoriteit nodig is, is een blokketen de ideale oplossing voor het automatisch vastleggen van gegevens, zoals transactie-informatie. Apps die zijn gebouwd op de Bitcoin-blokketen kunnen deze gegevens samen met scripts die bekend staan als slimme contracten gebruiken om acties uit te voeren op basis van de informatie op de blokketen. In de wetenschap dat deze informatie nauwkeurig en geverifieerd is, maakt de technologie een grotere automatisering en interoperabiliteit van andere technologieën mogelijk, wat al een nieuw tijdperk van een technologisch slimmere wereld inluidt.

Hoewel er ruimte is om veel dieper in te gaan op de werking van de blokketen en Bitcoin, zou dat u een idee moeten geven van de basisprincipes van deze technologie. In iets meer dan tien jaar tijd, sinds de Bitcoin-witepaper het concept voor het eerst uitlegt, is blokketen al een prominente plaats gaan innemen.

Met het gebruik van en de ontwikkelingsactiviteit op BSV op een historisch hoogtepunt, kunnen we niet wachten om te zien wat het volgende decennium in petto heeft.

Das könnte dich auch interessieren …